zondag 26 augustus 2007

Sandwichbollen


Recept :
700 g bloem
50 g verse gist of 25 g droge gist
1 ei
30 g suiker
3,5 à 4 dl warme melk (30°)
10 g zout
125 g boter

Werkwijze :

Maak een fontein met de bloem.
Het zout strooit men langs de buitenzijde op de bloem.
De gist oplossen in de melk, suiker bijmengen, ei ondermengen.
De bloem ondermengen met het zout als laatste toevoeging.
Bij deegvorming voegt men de malse boter toe.
10 min stevig kneden tot het glad en zeer elastisch is.

Het deeg afdekken en 30 min laten gisten,
dan toeslaan en opbollen.

Verdelen in stukjes van 50 gram.
10 Minuutjes laten rusten.
Opbollen en op licht ingevette platen leggen.
45 min afgedekt laten rijzen, daarna bestrijken met ei.
Na 1 uur totale tijd : afbakken.

Bakken :

240°C - 8 minuten

Na de deegvorming kan men bijvoorbeeld parelsuiker,
rozijnen, geconfijt fruit, geschaafde amandelen toevoegen.
Men kan ook de suiker in het recept vervangen door honing.

Geen opmerkingen: