vrijdag 31 augustus 2007

Muesli brood (met zuurdesem)


Recept
250 gram bloem
250 gram voltarwemeel
150 gram water
20 gram gist
8 gram zout
10 gram boter
200 gram muesli
130 gram water

Bereiding :
Laat de Muesli wellen in water.
Meng bloem en meel met de 150 gram water
en laat rusten.
Voeg nadien de rest van het water toe en de
gist, mengen.
Zout ondermengen en dan de boter.

10 minuten kneden, afdekken.
15 minuten laten rusten en de muesli ondermengen.
20 minuten laten rusten.
Verdelen in stukken van 400 gram en opbollen.
15 minuten bolrijs.
Langsteken en in gebroken tarwe rollen.
In bakvorm plaatsen en afdekken met plastic folie.
Narijs van ongeveer 60 minuten.
(Je kan dit brood ook rond vormen.)

Bakken :
220°C - 35 à 40 minuten.

Blogged with Flock


Ik gebruikte muesli zonder toegevoegde suiker.
Je kan ook nog extra gedroogd fruit toevoegen.
Ik heb de gist vervangen door zuurdesem.

Geen opmerkingen: