dinsdag 28 augustus 2007
Citroentaart
Ik ben vertrokken van een zanddeegbodem die ik maakte.
Recept :
(Pâte Sablée)
300 gram patentbloem - 150 gram boter - 150 gram poedersuiker - 1 mespunt zout - 1 zakje vanillesuiker - 2 eieren .
Boter+suiker mengen. Eieren toevoegen. Gezeefde bloem en zout
kort ondermengen.
30 min. Laten rusten in de frigo.
Uitrollen : 2,5cm dik Oven : 200°C-15min.
Recept vulling :
3 eieren
100 gram suiker
1 ciroensap
1 citroenzest
150 gram boter
Bereiding :
Klop de eieren met de suiker, citroensap en zest
wit schuimig op het vuur tot koken.
Neem van het vuur en roer er zacht de boter onder.
Vul de zanddeegbodem tot de rand, laat 4 uur in de frigo staan.
Smakelijk!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten