maandag 15 oktober 2007

Hollandse Mokken


Ingrediënten

500g boter
125 g ultrafijne griessuiker
125 g bloemsuiker SO
750 g bloem
1,5 g vanille suiker
snuifje zout
voor de afwerking: griessuiker S2

Bereiding :

Maak de boter mals zonder ze te smelten. Suikers toevoegen en goed mengen.
Voeg vervolgens zout en vanille toe.
Meng er bloem onder en meng tot een mooi homogeen deeg.
Laat korte tijd opstijven.
Rol cilinders van +/- 3 cm diameter. Laat rusten in de koeling.
Strijk in met eiwit of water en rol door de griessuiker S2.
Snij schijfjes van 5 mm en schik op een bakplaat, op voldoende afstand van elkaar. Bak 8 à 10 minuten in matig warme oven 180 à 190 °C.

U kunt het deeg ook mengen met cacao om zo chocoladekoekjes te maken.

Geen opmerkingen: