maandag 5 november 2007

Suissen (Zwitserse Koeken)


Recept : gerezendeeg
550 g bloem
200 g water (ijswater)
30 g gist
30 g melkpoeder
25 g griessuiker
50 g eieren
7 g zout
40 g bereidingsmiddel
40 g zachte margarine

Vulling banketcrème
250 ml melk
65 g suiker
50 g eieren
25 g puddingpoeder

Bereiding: de helft van de suiker met puddingpoeder droog mengen,nadien de eieren ondermengen. de melk koken, met de andere helft van de suiker het mengsel toevoegen en doorkoken.

Vulling :
120 g cassonade
30 g rozijnen

Deegtemperatuur : 22°C
Deegbereiding :

Kneden : intensief
Controle : vlies vormen
Voorrijs : geen
Deegverwerking
Afweeggewicht : 900 g, nadien lang maken.
Het deeg uitrollen 30 cm X 65 cm.
Banketcréme, rozijnen en cassonadesuiker aanbrengen tot 1 cm van de bovenzijde.

Het deeg oprollen en goed aanspannen nadien verlengen tot 90 cm en verdelen in 18 keer 5 cm.
De koeken op de bakplaat schikken.
Narijs : 45 minuten

Bakken :
Oventemperatuur 240°C
Baktijd : 8 minuten

Afwerking :
Abrikoteren en glaceren en 1 minuut terug in de oven plaatsen

Geen opmerkingen: