woensdag 3 oktober 2007

Sourdough Pancakes



Tja, met zuurdesem werken heeft ook nadelen, één van die nadelen is dat je nogal wat
zuurdesem weggooit tijdens het verversen. Vandaag heb ik besloten om dit eens niet
te doen en van mijn overschot zuurdesem pannekoeken te maken uit het boek van
Nancy Silverton. Normaal moet je hiervoor witte starter gebruiken, maar daar had ik
maar heel weinig van, dus gebruikte ik volkoren starter, en de smaak viel heel goed mee.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

O jee ik sta ook op het punt om zuurdesen pannekoeken te maken maar als je zegt de smaak valt heel goed mee.......moet ik een reseve maaltijd achter de hand houden?

Gr Gipskruit

ladiesfromneptune zei

Hoi Gipskruit, neen hoor, ik denk niet dat je een reserve maaltijd achter de hand moet houden. De smaak was bij mij niet zuur hoor (mijn zuurdesem heeft een mild zure smaak.)
Alles hangt ook een beetje af of je ook eieren gebruikt in het recept. Soms gebruik ik eieren en dan verschilt de smaak niet echt veel van gewone pannekoeken, soms gebruik ik de zuurdesem zonder eieren en dan hebben de koeken een licht zure smaak.
Gewoon doen! Laat me weten wat het resultaat was.
Nog bedankt voor de reactie.
Bart

Anoniem zei

Nou ik heb ze gemaakt en... je proefde niks van het zuurdesem In ieder geval het was niet zuur .
Ik had ze op de "amerikaans" manier gemaakt dwz met bakpoeder en bakingsoda,en eieren.
Ze waren lekker "licht""pofferig.

Gr Gipskruit

ladiesfromneptune zei

Fijn! Ik ben er zeker van dat ze zullen gesmaakt hebben!